http://www.nuffnang.com.my/blogger/analytics
There was an error in this gadget

Tuesday, July 23, 2013

Berbuka Puasa Bersama Nasi Briani Bangladesh

Salam,
Entry kali nie aku nak share skt pengalaman aku berbuka puasa dengan mat2 bangla tempat keje aku kat hostel diaorg.Mmg ade kelainan skt la berbanding kita org melayu bukak pose.Pape pn terer gak bangla2 nie masak nasi beriani,sampai aku mtk tapau la hehehe..Mcm biasa,kita bg ruang pada gambar utk berbicara ye sbb aku nie bkn la pro sgt bercerita dan menulis,saja gatal2 sign in blog nie dulu tuk isi mase lapang mlm2 kt umah..
Menu2 yang disediakan.
kami disajikan dengan 3 step juadah.

Bro Khairul menanti dengan penuh sabar
utk menikmati juadah

Round 1
Kurma dan buah-buahan

Bersama Hamid
(Tuan rumah hehehe)


Round 2
mmg pelik skt benda nie dan aku pn ssh nk masuk.

Round 3
Nah,klu hebat kasi hbs la nie briani

lbh kurang mcm acar jgk la

plhn2 bro,nasi byk lg tue hehe..

Kesemua kitaorg x mampu nk mkn habis makanan diaorg nie sbb byk sgt yg dimasak. Tapi at least aku dapat merasa jgk la juadah tradisi bangladesh time bulan pose.
k lah..chow dulu..


Tuesday, July 16, 2013

Mendaki Gunung Kinabalu

Lama btl x jenguk blog aku nie,dh berkarat dh hehehe..
Kali nie nk share skt pengalaman mendaki Gunung kinabalu bln may lps.
Kitaorg pg bertiga je,aku sarankan pada sape2 yg teringin nk mendaki gunung kinabalu dgn group2 yg kecik,better buat bag packer,dpt jimat byk berbanding guna travel agent.
Simple je,korang call Sutera Santuary Lodge,pastue diaorg akan email kn step2 yg korang kene buat,cuma pikir nk cr transport dr KK ke kundasang je.Sampai kt kundasang,korang blh check in kt mane2 hotel@lodge yg korang suka sekitar kinabalu park.Klu nk play safe,better buat booking awal la..

Sekarang kite bg laluan pd gambar utk berbicara ye hehehe..

tggi2 gunung kinabalu,tggi lg syg sama kamu huhuhu..

kitaorg amik masa 2 hari utk ke puncak,cuba nengok diaorg nie amik baper jam je

salah 1 pondok2 rht yg disediakan

trek permulaan

pancit woo..

2 km sblm ke laban rata,trek dia agak mencabar skt,better buat
preparation sblm mendaki,tkt x larat nnt.

cuaca mula sejuk,pokok2 pn mula dh berlumut

Laban rata,tpt kitaorg bermalam sblm ke puncak

menu yg disediakan  di laban rata mmg superb beb..
larat x larat je nk balun

dorm di lanban rata

sunrise di low peak

finally..

suhu sekitar 12 darjah pada ketinggian 4095m di puncak

bersama bro Farizal (bos aku) dan mountain guide

puncak low..

nie puncak yg kt dlm duit singgit kita tue,lupe nama dia dh..

indah sungguh permandangan nie..


 Alhamduliilah semua yg dirancang berjalan dengan lancar..
Nnt ade masa aku share ape2 info br k..